Menu

Welkom op Beste-Vibrator.nl. We geven je alle informatie die je nodig hebt voor het kiezen van de juiste vibrator. Heb je aanvullende tips of vragen? Laat het ons weten via het contactformulier!

Satisfyer vs Womanizer: dit zijn de verschillen

Redactie

De Womanizer en Satisfyer zijn grote concurrenten van elkaar. De eerste vibrator van Womanizer kwam uit in 2014. En zodra de welbekende ‘Pleasure Air Technologie’ werd geïntroduceerd, konden andere bedrijven niet anders dan hierin mee gaan. 

Vooral Satisfyer is op dit moment de grootste rivaal van de Womanizer en biedt bijna exact dezelfde luchtpulstechnologie. Dat echter voor een veel lagere prijs…

Maar wat is precies het verschil tussen Womanizer en Satisfyer? Is de hogere prijs van de Womanizer gerechtvaardigd? Of kun je beter voor een iets goedkopere versie gaan, die in feite net zo goed werkt? 

Daar ga je achterkomen zodra je verder leest. We zullen de belangrijke specificaties en details van elk merk doornemen, zodat je straks precies weet welke van de twee het beste voor jou is!

Womanizer vs Satisfyer, de verschillen

Grootte en afmetingen

De Womanizer Premium heeft een gestroomlijnd ontwerp. Dit maakt hem gemakkelijk vast te houden en te hanteren. Je kunt hem comfortabel tussen je benen klemmen en urenlang laten zitten zonder moe te worden. Premium is de langste Womanizer, maar nog steeds erg licht en comfortabel.

De Satisfyer Pro 2+ is iets dikker en zwaarder dan de Womanizer Premium. Daarnaast is hij langer dan de Satisfyer Pro 3- en Penguin-modellen. Qua grootte en afmetingen zou je dus kunnen zeggen dat Womanizer het ‘wint’ van Satisfyer. Ze zijn over het algemeen echter beide slank, licht en gemakkelijk in gebruik. 

Ontwerp en functionaliteit

De nieuwe Satisfyer Pro 2+ wordt geleverd met een vooraf ingestelde 11-speed instelling die de luchtpulsatietechnologie regelt. Je kunt snel switchen tussen de milde, lagere pulsatie en de krachtigere, hogere instellingen.

In tegenstelling tot de Pro 2 Next Generation, geeft de Pro 2+ ook trillingen. Zo ervaar je het zuigende gevoel van de luchtpulsen, in combinatie met trillingen rondom je vulva. 

De Womanizer Premium, Duo en Pro hebben 12 geweldige luchtpulsatieintensiteiten: een verbetering ten opzichte van de vorige PRO 40 en de 8 instellingen van de Classic. Dit betekent dus dat Womanizer één extra stand heeft ten opzichte van de Satisfyer Pro 2+. De Womanizer trilt echter niet, maar de luchtpulsen zijn zo goed dat je dit totaal niet mist. 

Samengevat: de niveaus van Satisfyer en Womanizer zijn vergelijkbaar in kracht, maar het zuiggevoel van de Womanizer voelt volgens gebruikers intenser aan. Satisfyer is net zo intens, maar is wat ruwer en minder gedefinieerd. 

Waterdichtheid

Zowel alle nieuwe modellen van Satisfyer en Womanizer zijn volledig waterdicht. Je kunt de toys dus prima meenemen in bad of onder de douche. Het zuigende effect blijkt zelfs nóg intenser te zijn wanneer je je grote vriend meeneemt voor een nat avontuur. In dit geval is er dus geen verschil tussen de Womanizer en Satisfyer. 

Materiaal

Het is superbelangrijk dat sextoys gemaakt zijn van lichaamsveilig materiaal. Je wilt ze immers met een gerust hart kunnen gebruiken, zonder bang te zijn voor allergische reacties. Dus, zou je voor Womanizer of Satisfyer moeten kiezen in dit opzicht? 

Feit is, dat Womanizer- en Satisfyer-modellen allemaal gebruik maken van kwaliteitsvolle materialen. Hun mondstukken zijn allemaal gemaakt van siliconen van medische kwaliteit, die zowel ftalaten als latexvrij zijn. Daarnaast bevatten hun interne structuren ABS-plastic. Dit geeft ze hun stevige lichaam en vormt het kader voor de algehele vorm.

Als het puur om het materiaal gaat, zit je dus helemaal goed met zowel de Satisfyer als de Womanizer. 

Bruikbaarheid

Als je een seksspeeltje gaat kopen is het essentieel dat de toy die je in huis haalt gebruiksvriendelijk is. Dit bepaalt voor een groot gedeelte het plezier. Dus wat is het verschil in deze punten als we kijken naar de Satisfyer en Womanizer? 

De Womanizer Premium is voorzien van een 4-knops bedieningsinterface. Hiermee bestuur je de functies ‘Verhogen’, ‘Autopilot’, ‘Verlagen’ en ‘Kracht’. Deze Womanizer heeft een geweldige grip, dankzij de met siliconen beklede behuizing. Bovendien wordt hij geleverd met een extra mondstuk. 

Satisfyer daarentegen, heeft een bedieningsinterface met de 3 knoppen ‘Verhogen’, ‘Verlagen’ en ‘Aan/uit’. De toys worden bovendien niet geleverd met een extra mondstuk. In dit opzicht ben je met de Womanizer dus beter af. 

Gevoel

Over het algemeen is de Womanizer erg stabiel qua drukgolven die op de clitoris worden afgegeven. De Satisfyer heeft ruwere, maar krachtige rommelende sensaties. Dit is vooral top voor vrouwen die extra kracht nodig hebben. 

Het verschil tussen Womanizer vs Satisfyer zit hem hier dus vooral in de mate van drukgolfpulsaties die worden afgegeven.  

Batterijduur

Als het gaat over het opladen van je sextoy: Womanizer Premium heeft een magnetische oplaadfunctie. Het duurt ongeveer 2 uur om hem volledig op te laden, waardoor je maar liefst tot 4 uur gebruikstijd hebt (tel uit hoeveel orgasmes dit zijn). 

De Satisfyer Pro 2+ is uitgerust met een lithium-ion-batterij. Deze biedt tot 90 minuten gebruikstijd wanneer hij helemaal is opgeladen. Daarnaast bezit deze toy ook een magnetische oplaadfunctie.

Kortom: als je je afvraagt of je voor de Womanizer of Satisfyer moet kiezen met het oog op de batterijduur, is het antwoord: ga voor de Womanizer!

Prijsoverwegingen

Zoals we al zeiden worden de Womanizer-modellen voor een (veel) hogere prijs verkocht dan de Satisfyer toys. Om een voorbeeld te geven: een Satisfyer koop je al voor 30 euro, terwijl je voor één van de goedkoopste Womanizer toys al 100 euro moet afrekenen. 

We kunnen ons dus voorstellen dat mensen met een laag budget liever voor een Satisfyer-model gaan (die het trouwens ook geweldig doen). Maar als je kijkt naar het extra meegeleverde mondstuk, de superieure batterij, de kwaliteit van de aangeboden pulsaties en het betere handgevoel, zou je eerder de Womanizer boven de Satisfyer verkiezen. 

Conclusie

Zoals je hebt gezien in deze Womanizer vs Satisfyer ‘strijd’, zijn beide merken grote concurrenten van elkaar. De Womanizer is in feite het ‘originele’ speeltje.   

Deze toy kwam namelijk als eerste op de markt en blies iedereen letterlijk omver met zijn fantastische Pleasure Air Technologie. Womanizer heeft een Premium afwerking en een aantrekkelijk ontwerp dat pure elegantie uitstraalt.

De Satisfyer heeft net iets minder functies, maar levert nog steeds topprestaties. Het biedt een goedkoper alternatief voor de Womanizer, al dan niet zo verfijnd en stylish. Als je niet teveel geld wilt uitgeven aan je eerste vibrator, is dit een geweldige keus. 

Nu je het verschil tussen de Womanizer en de Satisfyer kent, rest ons nog één belangrijke vraag: Ga jij voor de Satisfyer of de Womanizer?