Menu

Welkom op Beste-Vibrator.nl. We geven je alle informatie die je nodig hebt voor het kiezen van de juiste vibrator. Heb je aanvullende tips of vragen? Laat het ons weten via het contactformulier!

Hoe gebruik je een vibrator?

Hoe gebruik je een vibrator?

Redactie

Laten we eerlijk zijn: je hebt op school waarschijnlijk nooit geleerd hoe je een vibrator moet gebruiken. En gelukkig is het niet bepaald de moeilijkste zaak van de wereld, maar sommige exemplaren vereisen wel degelijk enige uitleg. 

Bovendien is er niet één juiste manier om een ​​vibrator te gebruiken; het draait allemaal om het vinden van een goede en fijne manier voor jou! 

Maar dat betekent niet dat er geen tips en trucs zijn om je ervaring zo veilig en plezierig mogelijk te maken. Want hoe gebruik je een vibrator bijvoorbeeld solo of met een partner? En hoe gebruik je een wand- of een luchtdruk vibrator? Dat gaan we je allemaal vertellen. Aan het einde van dit artikel weet je precies wat je allemaal kunt doen met je favoriete toy!

Eerst: maak jezelf vertrouwd met verschillende soorten vibrators

Hoe je een vibrator gebruikt, hangt af van wat voor soort vibrator het is. Verdiep je hier dus eerst in. De wereld van vibrators is enorm en divers. Zo divers zelfs, dat je overweldigd kunt raken als het gaat om het kiezen van je eerste exemplaar.

Misschien lees je dit om meer te weten te komen over een vibrator die je al hebt, of misschien ben je nog aan het beslissen welke je wilt kopen. Hoe dan ook: hieronder zullen we uitleg geven over het gebruik van de twee meest populaire vibrators van dit moment; de wand- en de luchtdrukvibrator. 

Hoe gebruik je een wand vibrator?

Wand vibrators dienen meestal voor stimulatie van de clitoris, maar sommigen kunnen veel meer dan dat. Je kunt ze onder andere over de hele buitenkant van je lichaam gebruiken voor een erotische massage. En in sommige gevallen worden ze gebruikt als krachtige G-spot- en P-spot-stimulatoren.

Wandvibrators zijn misschien wel het meest veelzijdige type seksspeeltje dat er is. Daarnaast zijn ze een van de krachtigste: ze hebben al talloze mensen geholpen om voor het eerst een orgasme te bereiken!

Aan de slag

Om je wand vibrator gebruiksklaar te maken, is het belangrijk om hem volledig op te laden, batterijen te plaatsen of anders. Bekijk je speeltje vervolgens goed en check alle functies die voorhanden zijn. 

Voordat je de wand vibrator op je lichaam gebruikt, is het daarnaast belangrijk om de kop even te wassen met een antibacteriële zeep en warm water. 

Test de vibrator op andere lichaamsdelen

Klaar? Dan kun je nu écht aan de slag. Het is altijd een goed idee om alle vibraties eerst op andere delen van je lichaam te proberen, voordat je naar je clitoris gaat. Gebruik de vibrator bijvoorbeeld op je armen, tepels en benen. Dit kan je helpen om te wennen aan het sensatieniveau. 

Glijmiddel is the key

Ben je er klaar voor om je geslachtdeel te stimuleren? Voeg dan wat glijmiddel op waterbasis toe aan de wand vibrator, zodat alles soepel glijdt. Een glijmiddel creëert een laagje tussen jou en de vibrator, waardoor de ervaring nóg beter aanvoelt. 

Bouw langzaam op

De meeste wand vibrators gebruiken zulke krachtige trillingen, dat je ze diep in je spieren en zenuwen kan voelen. Begin dan ook altijd met het laagste vermogen en ontdek gaandeweg welke stimulatie goed voelt. Voelt de eerste instelling te krachtig aan? Gebruik de vibrator dan eerst over je ondergoed of zelfs wat zachte kleding. 

Zoek in alle gevallen eerst een comfortabele manier om te zitten of te liggen, terwijl je ademt, ontspant en doorgaat met het verkennen van de stimulatie.

Hoe gebruik je een luchtdrukvibrator?

De drukgolf- of clitorisstimulator is een redelijk nieuw type vibrator, die speciaal is ontworpen om de clitoris te verwennen. Dit allemaal met een zachte zuigkracht en aanrakingsloze drukgolven, die een krachtige stimulatie van de clitoris mogelijk maken. 

Deze clitorisstimulatoren staan ​​erom bekend dat ze bijna elke vrouw binnen een paar minuten al een orgasme kunnen bezorgen. Dat belooft wat dus…

Aan de slag

Breng eerst een beetje glijmiddel op waterbasis aan op en rond de clitoris en eventueel op het siliconen mondje van de vibrator. De extra smering zorgt voor een nog fijnere sensatie. 

Leg je clitoris bloot

Gebruik vervolgens twee vingers om je vulva te openen en leg je clitoris bloot. Je kunt nu het mondje van de vibrator op je clit zetten. Het kan even duren voordat je de beste positie hebt gevonden, maar oefening baart kunst!

Langzaam opbouwen

Ook nu zet je de vibrator eerst op de laagste stand, voordat je de intensiteit verhoogt. Probeer eerst te wennen aan de lichte, zachte golven die je clit liefdevol naar binnen zuigen. Pas de luchtgolven vervolgens stap voor stap naar behoefte aan.

Tepelstimulatie

De luchtdrukvibrator is ook geschikt voor het stimuleren van je tepels tijdens het voorspel of tijdens solo-play. Bij tepelstimulatie komt oxytocine vrij. Dit geeft het gevoel van verbondenheid en binding, en helpt een vrouw sneller een orgasme te bereiken. 

Onder water

De meeste luchtgolfvibrators werken goed (zo niet beter) onder water. Dit maakt ze een geweldige aanvulling tijdens een romantische badsessie of een duik in de hottub met je partner. Het principe is precies hetzelfde, maar de sensaties groter. 

Tijdens de geslachtsgemeenschap

Dit type vibrator kan ten slotte worden gebruikt om de clitoris te stimuleren tijdens de seks. Jij en je partner kunnen op deze manier gemakkelijker samen tot een orgasme komen. 

Conclusie

Je hebt nu antwoord op de vragen: ‘Hoe gebruik je een wand vibrator’ en ‘Hoe gebruik je een luchtdrukvibrator’. De meeste andere vibrators werken op een soortgelijke manier, al moet je natuurlijk altijd de gebruiksaanwijzing goed doornemen. 

Eigenlijk is het antwoord op de vraag: ‘Hoe gebruik je een vibrator?’ simpel: het gaat er allemaal om dat jij het naar je zin hebt en je prettig voelt. Wat een goede manier is voor de één, hoeft dat voor een ander nog niet te zijn. 

Welke vibrator je ook gaat gebruiken: doe het op een manier die jou uiteindelijk naar dat enorme hoogtepunt brengt!